Interessant

Flamingo feite

Flamingo feite


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Flamingo's is waadvoëls wat maklik herken word aan hul lang, stiltagtige bene en 'n rooskleurige kleur. Die naam "flamingo" kom van die Portugese en Spaanse woord Flamengo, wat "vlamkleurig" beteken. Die genusnaam Phoenicopterus kom van die Griekse woord phoinikopteros, wat 'bloedrooi vere' beteken.

Vinnige feite: Flamingo

  • Wetenskaplike naam: Phoenicopterus
  • Algemene naam: Flamingo
  • Basiese diere groep: voël
  • grootte: 3-5 voet
  • gewig: 2,6-8,8 pond
  • Lewensduur: 20-30 jaar
  • dieet: omnivoor
  • habitat: Kus-Amerika, die Karibiese Eilande, Afrika, Asië en Europa
  • bevolking: Duisende tot honderdduisende, afhangende van die spesie
  • Bewaringstatus: Kwesbaar tot die minste besorgdheid

Soort

Flamingo's behoort tot die genus Phoenicopterus en is die enigste lede van die familie Phoenicopteridae. Daar is ses flamingo-spesies. Vier woon in die Amerikas en die Karibiese Eilande, terwyl twee in Europa, Asië en Afrika woon:

  • Amerikaanse flamingo (Phoenicopterus ruber)
  • Andes flamingo (Phoenicoparrus andinus)
  • Chileense flamingo (Phoenicopterus chilensis)
  • Groter flamingo (Phoenicopterus roseus)
  • Klein flamingo (Phoeniconaias minderjarig)
  • Puna (James ') flamingo (Phoenicoparrus jamesi)

Beskrywing

Flamingo's het lang bene, groot geboë snawels en verekleed in skakerings wat wissel van wit of grys tot pienk of oranje. Lede van sommige spesies het swart snawels en swart vere. Die groter flamingo is die grootste voël, wat wissel van 3,5 tot 5 voet lank en weeg tussen 4,4 en 8,8 pond. Die mindere flamingo is die kleinste voël, met 'n hoogte van 2,6 tot 3 voet en 'n gewig van 2,6 tot 6 pond.

Close-up van flamingo-kop. danieljamestowle / Getty Images

Habitat en verspreiding

Flamingo's verkies vlak habitatte in water, insluitend getywoonstelle, strandmere, mere, moerasse en eilande. Die groter flamingo kom langs die kuste van Afrika, Suid-Europa en suidweste van Asië voor. Die mindere flamingo leef van die Groot Skeurvallei in Afrika tot in die noordweste van Indië. Die Amerikaanse flamingo woon in die Galapagos-eilande, Belize, die Karibiese eilande en die suide van Florida. Die Chileense flamingo kom in gematigde dele van Suid-Amerika voor. Die Andes-flamingo en die puna-flamingo (of James 'flamingo) word in die Andesberge van Peru, Chili, Bolivia en Argentinië aangetref.

Kaart van flamingo-reeks. Phoenix B 1of3 / Creative Commons CC0 1.0 Universele toewyding aan die openbare domein

Dieet

Flamingo's is omnivore wat voed op blougroen alge, pekelgarnale, insekte, skaaldiere en weekdiere. Hulle roer modder op met hul voete en dompel hul rekeninge onderstebo in die water om voedsel te filter. Die pigmentmolekules in hul voedsel (karotenoïede) gee flaminke hul pienk tot rooierige kleur. Flamingo's wat hoofsaaklik van blougroen alge voed, is donkerder as dié wat die pigment tweedehandse kry van skaaldiere. Flamingo's wat nie karotenoïede uit hul dieet kry nie, is miskien gesond, maar is grys of wit.

Flaminke by die meer in Andes, die suidelike deel van Bolivia. mariusz_prusaczyk / Getty Images

Gedrag

Flamingo's is sosiale voëls wat in kolonies woon. Die kolonielewe help die voëls om neste te vestig, roofdiere te vermy en om voedsel doeltreffend te vind. Die voëls staan ​​gewoonlik op een been en steek die ander been onder hul liggame in. Die rede vir hierdie gedrag is onduidelik, maar dit kan help om die voëls liggaamshitte of energie te bespaar wat benodig word vir lang tydperke. Flaminke is uitstekende vlieërs. Gevange voëls het hul vlerke geknip om te ontsnap.

Voortplanting en nageslag

Flamingo's is grootliks monogaam en lê elke jaar 'n enkele eier. Beide mans en vrouens voer rituele hofmakery uit, wat soms pare van dieselfde geslag tot gevolg het. 'N Par is besig om 'n nes op te bou en 'n maand lank broeikoste te deel totdat die kuiken uitbroei. Pasgebore kuikens is donsig en grys, met swart voete en reguit swart snawels. Albei ouers produseer pienk gewasmelk om die kuiken te voed. Namate die kuiken groei, word die ouers weer kos om hul nageslag te voed. As kuikens twee weke oud is, vergader hulle in groepe of kleuterskole, wat hulle minder kwesbaar maak vir roofdiere. Die kuiken word pienk binne die eerste jaar of twee en sy snawel krul soos dit verouder. Wilde flamingo's leef 20 tot 30 jaar, maar voëls wat in gevangenskap is, kan baie langer leef. Een groter flamingo in ballingskap genaamd 'Groter' het minstens 83 jaar geleef.

Flamingo-kuikens is grys en het reguit snawels. miroslav_1 / Getty Images

Bewaringstatus

IUCN-bewaringstatus vir flamingo's wissel van "kwesbaar" tot "die minste kommer." Die Andes-flamingo word geklassifiseer as kwesbaar, met 'n stabiele bevolking. Die mindere flamingo, Chileense flamingo en puna flamingo is naby bedreig, met stabiele of dalende bevolkings. Die groter flamingo en Amerikaanse flamingo word as die minste kommerwekkend geklassifiseer en neem toe in bevolkingsgrootte. In 'n sensus van 1997 het slegs 34.000 Andese flamingo's gevind. Daar is honderde duisende groter en Amerikaanse flaminke.

Bedreigings

Flamingo's is baie vatbaar vir waterbesoedeling en loodvergiftiging. Die voortplantingsukses neem af wanneer die voëls deur toeriste, lae vliegvliegtuie en roofdiere versteur word. Ander bedreigings sluit in klimaatsverandering, watervlakveranderinge en siektes. Volwassenes en eiers van sommige spesies word doodgemaak of versamel vir voedsel of troeteldiere.

Bronne

  • BirdLife International 2018. Phoenicopterus roseus. Die IUCN-rooi lys van bedreigde spesies 2018: e.T22697360A131878173. doi: 10,2305 / IUCN.UK.2018-2.RLTS.T22697360A131878173.en
  • del Hoyo, J.; Elliot, A.; Sargatal, J. Handbook of the Birds of the World, Vol. 1: Volstruis tot eende. Lynx Edicions, Barcelona, ​​Spanje, 1992.
  • Delany, S. en D. Scott. Waterbird Bevolkingsramings. Wetlands International, Wageningen, Nederland, 2006.
  • Ehrlich, Paul; Dobkin, David S.; Wheye, Darryl. The Birder's Handbook. New York, NY, VS: Simon & Schuster, Inc. p. 271, 1988. ISBN 978-0-671-62133-9.
  • Mateo, R.; Belliure, J.; Dolz, J.C .; Aguilar-Serrano, J.M .; Guitart, R. Groot voorkoms van loodvergiftiging by oorwinterende watervoëls in Spanje. Argiewe van omgewingskontaminasie en toksikologie 35: 342-347, 1998.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos